Милован Крстић

Рођен у Новом Саду 1983. године. Дипломирао на Православном богословском факултету Београдског универзитета на тему Свете Тајне у списима Дионисија Ареопагита из предмета Литургика, 2013. године.

Током студија вршио дужност црквењака-ризничара при факултетском параклису Светог Апостола и Јеванђелисте Јована Богослова и активно учествовао у певници. Основе црквене музике добио од г. Николе Попмихајлова, дипломираног учитеља црквене музике.

Као члан Хора студената Православног богословског факултета више пута посећивао манастире у Грчкој, Свету Гору и Константинопољ, као и многе храмове и манастире широм Србије, Црне Горе, Републике Српске и Хрватске.

Предаје Верску наставу – православни катихизис у Пољопривредној школи са домом ученика Футог у Футогу крај Новог Сада. Од 2011. године ученик је Школе црквеног појања Свети Јован Дамаскин а од 2012. и предметни наставник на предметима Произношење црквених чтенијаи Основе Литургике, Типика и Химнологије. Као члан хора Школе црквеног појања Свети Јован Дамаскин учествовао на неколико црквених манифестација у Новом Саду (међуправославни Симпосион о сектама 2012, концерт у новосадској синагоги 2013. и другим.)